Jeg fikk et spørsmål her i bloggen for noen dager siden. En av mine relativt faste lesere skjønte ikke hva jeg mente med at jeg «ikke var i jenteuttrykk» og lurte på om jeg var «utkledd som gutt» denne dagen.

Og vel, det jeg mente med at jeg ikke var i jenteuttrykk var at jeg ikke var kledd som jente. Siden jeg ikke tør å stå frem helt med at jeg vil være jente ennå, så er jeg mesteparten av tiden kledd som den gutten jeg er født som, og det derfor forventes av samfunnet at jeg er. Når jeg deler et antrekk i denne bloggen, så er det delvis for å dokumentere at nå har jeg klart å gå ut som jente igjen. Sånn som i går.


Kjole: Dorothy Perkins, London Halskjede: Snö of Sweden Veske: Nelly.com Solbriller: Primark, London Sko: Converse

Så for å sette ting i perspektiv: Da disse bildene ble tatt i går, hadde jeg altså ikke vært ute som jente siden bildene jeg delte i helgen ble tatt på lørdag. Jeg hadde ingen antrekk å dele i antrekksbilder i dagene i mellom fordi jeg disse dagene gikk ut som gutt. Det er det samfunnet forventer at jeg er, så da krever det mindre av meg å gå ut som gutt, selv om det bryter meg ned psykisk fordi jeg hele tiden går og kjenner på at jeg ikke er meg selv. Men når jeg går ut som jente blir jeg også psykisk nedbrutt fordi jeg er så redd for reaksjonene jeg kan få om noen oppdager hva jeg er. Så «feil» blir det uansett.

De dagene jeg deler bilder av antrekket mitt i bloggen er de dagene jeg finner mot og overskudd til å klare å gå ut som den jenta jeg ønsker å være. Siden onsdag i forrige uke har jeg delt tre antrekk i løpet av åtte dager. Det høres ikke ut som mye, men på denne tiden i fjor turte jeg ikke gå ut som jente i det hele tatt! Så det går fremover, og det hjelper på at jeg har en avtale med psykologen min om at jeg prøver å møte til de ukentlige timene hos henne kledd som jente.

Disse bildene ble tatt da kjæresten min og jeg tok oss en kort kveldstur i sommervarmen i går kveld. Og igjen kunne jeg konstatere at det å gå i en kort sommerkjole i varmen er noe av det mest behagelige som finnes, og jeg har ikke ord for hvor riktig dette føles.

Det er jente jeg skulle vært.

Hva synes du om antrekket mitt?

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #antrekk #outfit #mote #shopping #sommer #sol #hverdag #Trondheim