Alt som kan gå galt, vil gå galt på verst tenkelige tidspunkt. Det må være lov å si at Murphy ikke akkurat fremsto som en overdreven optimist da han skrev sin berømte lov. Men i går var en slik dag hvor jeg følte alt gikk galt. Og det startet ganske uskyldig med et regnskyll som selvsagt begynte akkurat samtidig med et planlagt photoshoot til bloggen.


Typisk at det skal begynne å regne nå…

I går skulle jeg møte en av mine beste kompiser og dra på kino med ham for å se Deadpool, som han ennå ikke hadde fått sett og som jeg villig gikk med på å se en gang til, for så bra er den faktisk.

Som et naturlig ledd i prosessen med å komme ut av skapet som trans og bli jente på heltid, avtalte vi at jeg skulle møte til avtalen som jente denne gangen, og da måtte jeg selvsagt ha noen antrekksbilder i bloggen. Det var fint vær da jeg dro hjemmefra, men straks speilrefleksen var pakket opp fra kameraveska, kjente vi det første dryppet…


Næmmen seriøst da…

Vi fikk likevel tatt noen bilder, før vi satte kursen mot Trondheim Torg og Jordbærpikene for å spise litt før filmen. Jeg ble skuffet over at de ikke kunne tilby søtpotetfries her som hos kjedens andre filialer, da denne avdelingen ikke har frityr, men bestilte likevel en burger siden jeg var innstilt på dette. Uten tomat, av allergiårsaker. Burgeren kom, med tomat, noe jeg gjorde damen som kom med den oppmerksom på og hun tok den med ut på kjøkkenet igjen med lovnad om å lage en ny med en gang. Hun kom tilbake med en ny burger og sa at nå skulle alt være i orden. «Er det en tomatskive?» spurte jeg og pekte under brødet. «Er det mulig?» sa serveringsdamen og tok med seg burgeren min ut på kjøkkenet igjen. Alle gode ting er tre, og noen minutter senere fikk jeg en ny burger. Denne gangen uten tomat. Og det smakte akkurat slik det skulle.

Det nærmet seg tiden for filmvisning og vi begynte å trekke mot Prinsen kino. Men her ville ikke billettkontrolløren slippe oss inn, for det skulle vise seg at jeg hadde klart å bestille billetter til feil dag. Hvordan jeg klarte det er jeg sannelig ikke sikker på, men resultatet ble at jeg måtte kjøpe nye billetter så denne filmen ble en ganske dyr fornøyelse. Med denne opplevelsen tilføyd på listen over dagens hendelser, fikk jeg følelsen av at universet motarbeidet meg denne dagen.

Eller gjorde det egentlig det?

For bortsett fra disse tre hendelsene så hadde jeg mange andre opplevelser som jeg velger å kategorisere som positive. Jeg klarte å overvinne angsten min og gå ut kledd som jente, uten å høre en stemme i hodet som fortalte meg at alle stirret. Jeg følte meg som en helt vanlig jente der jeg bestilte mat på Jordbærpikene, snakket med billettkontrolløren på Prinsen kino, og ikke minst gikk inn på dametoalettet for å tilfredstille naturens gang. Alt dette var ting jeg bare gjorde som den naturligste ting i verden.

Så kanskje disse mindre heldige opplevelsene var for å jevne ut så jeg ikke bruker opp all karmaen min på en gang?

PS! Antrekksbildene kommer i eget innlegg. Og jeg har vært på ny photoshoot med nytt antrekk i dag. Det regnet i dag også…

#transkjønnet #transkjønnethet #trans #skeiv #lhbt #lgbt #utfordring #utvikling #angst #depresjon #psykisk #helse #murphyslov