Bilder sier mer enn tusen ord. Picture or it didn’t happen. Don’t tell it, show it. Dette er uttalelser som de fleste rosabloggere lever etter. Derfor må alt kunne fortelles og dokumenteres i bilder, for det å lese er jo «schedelig». Men det er jo forsåvidt noe i det. Det gjør innlegget mer levende om du bruker gode illustrasjonsbilder som supplement til teksten. Dette prøver jeg å bruke aktivt for å heve kvaliteten på bloggen to-tre hakk, slik jeg viser i disse eksemplene:


Det er bare et problem. Av og til må man strekke seg veldig langt for å få til bilder med den effekten jeg ønsker å få. Men jeg er ikke villig til å gå så langt. Jeg er ikke villig til å posere med en brennende parykk med fare for å svi av meg selv fingrene og/eller utløse brannalarmen og tilkalle brannbil med fullt mannskap. Jeg er heller ikke villig til å kutte meg opp frivillig på leggen for å få et bilde av at jeg blør, eller for å snu situasjonen: om jeg kutter meg på leggen under barbering, så er jeg heller ikke villig til å hoppe rundt på en fot på jakt etter masken min slik at jeg kan ta bilde mens såret ennå er åpent. Og når jeg er så dum at jeg lar meg overtale av kjæresten til å ha sex med parykken min på, så er jeg mest opptatt av å få rettet ut flokene og redde parykken etterpå. Men når jeg kan slappe av etter at flokene er rettet ut, og en stemme i hodet mitt sier «hei, dette kunne blitt et bra innlegg til bloggen», så er jeg ikke villig til å ødelegge parykken igjen bare for å få tatt noen bilder.

Med andre ord. Alle bildene over viser et tilfelle av fotomanipulering. De er retusjerte.


For når virkeligheten ikke passer inn med det jeg ønsker å formidle i bloggen, så tyr jeg til shopping. Photoshopping. Internett er fullt av oppskrifter på hvordan man kan manipulere inn blod eller flammer, og jeg har selv skrevet et innlegg om hvordan jeg tente på parykken min. Selv om det kan se vanskelig ut ved første øyekast, så vil du oppdage underveis at om du følger oppskriftene punkt for punkt, så er det faktisk ganske lett å manipulere virkeligheten.

Så er det litt betenkelig da, at mens rosabloggerne bruker Photoshop til å gi seg selv smalere midje og hvitere tenner, så bruker jeg Photoshop til å gi meg selv kutt på leggen og pulesveis.

#transkjønnet #transkjønnethet #skeiv #lhbt #lgbt #photoshop #retusjert #retusjering #manipulert #manipulering #bilde #foto #hverdag #blogg